مبانی سینما و تئاتر-خلاقیت نمایشی
کیانوش اخباری
به همراه بیش از هفتصد سکانس از فیلمهای مهم و هزار تصویر از منابع مرجع سینما و تئاتر
۶۱ جلسه
هر جلسه به صورت میانگین ۲۶ دقیقه
ویژگی اصلی این درس که باید آن را یادآور شویم، \"گستردگی\" است؛ این مجموعه تمامی مباحث مورد نیاز کنکور هنر در درس خلاقیت نمایشی را شامل می شود. در این دوره با مفاهیم و مطالبی از ابتدای پیدایش سینما و تئاتر تا بررسی جدیدترین آثار کارگردانان معاصر آشنا خواهید شد. نکته ی فوق العاده مهمی که در این دوره وجود دارد، گردآوری و برش بیش از هفتصد فیلم مهم، توسط تیم پژوهش آکادمی شیشه ای است. این سکانس ها، لا به لای صحبت های استاد پخش می شوند و سبب فعال شدن حافظه ی تصویری هنرجو می شود. با این روش مطالب در کوتاهترین زمان ممکن وارد حافظه ی بلندمدت شما خواهد شد و از نظر کیفی دقیقا برابر استانداردهای جهانی فیلم آموزشی می باشد. مطالب ارائه شده در این دوره، برای تمامی داوطلبان کنکور هنر کارشناسی و کارشناسی ارشد ضروری است. با وجود بیش از هفتصد فیلم و هزار تصویر جذاب، این دوره می تواند برای هنرجوی علاقمند، به غیر از آموزش عمیق، بسیار سرگرم کننده و جذاب نیز باشد و از آنجا که مطالب ارائه شده نیاز به پیش نیاز علمی ندارد، علاقمندان به یادگیری سینما یا تئاتر می توانند آغازی شگفت انگیز را با تجربه کنند...
منابع و روش صحیح خواندن درس خلاقیت نمایشی چگونه است؟
اولین گام برای خواندن درس خلاقیت نمایشی این است که کتابهای تخصصی این درس مثل کتاب طراحی صنعتی، کتاب اصول مبانی ماسک و گریم و… را خط به خط مطالعه کنید سپس یکی از کتابهای کمک درسی انتشارات قلم چی، مبتکران یا راه اندیشه را انتخاب کرده و مباحث آن را به دقت مطالعه کنید. گام بعدی برای کسانی که میخواهند درصد بالاتری در این درس کسب کنند این است به منابع آزاد اصلی مراجعه کنند مثل کتاب تاریخ سینمای هنری با کتاب تاریخ سینما بوردول و مباحث مهم آن را که در سالهای قبل کنکور بیشتر مد نظر طراحان سوال بوده، مثل سینمای اکسپرسیونیسم یا کارگردانان مولف، به طور خلاصه مطالعه کنند و نکات بسیار مهم آن را یادداشت کنند.
برای مباحثی که منابع مشخصی ندارند مثل سینمای ایران که هر سال سوالهای از آنها در کنکور طرح میشود بهتر است فیلمسازان مهم آن توسط داوطلب تحقیق و بررسی مختصر صورت گیرد تا اطلاعات عمومی مختصری در آنها به دست بیاورد.
آیا رشته سینما آزمون عملی دارد؟
چند سالی میباشد که سینما آزمون عملی یا مصاحبه ندارد و داوطلبان تنها به واسطه ی رتبه کنکور اصلی میتوانند در این رشته به تحصیل بپردازند.
برای قبولی در رشته ادبیات نمایشی دانشگاه تهران حدودا چه رتبه ای باید آورد؟
هر سال با توجه به تعداد متقاضیان و ظرفیت دانشگاهها میتواند متفاوت باشد اما به طور تقریبی حداقل رتبه برای ورود به این رشته و دانشگاه رتبه زیر ۱۵۰ است و این در حالی میباشد که نمره عملی بالای ۷۰باشد
چه کتاب تستی برای درس خلاقیت نمایشی میتواند استفاده کرد؟
به طور کلی خواندن این درس همیشه مفیدتر از زدن تست در آن میباشد، زیرا کتابهای تست آنقدر جامع و کامل نیستند که بتوانند کل مباحث این درس را پوشش دهند اما به طور کلی کتاب ده سال کنکور هنر و کتاب خانمها ژاله نساری و افسانه نسل شریف مفید هستند.
آزمون عملی بازیگری چگونه است ؟
آزمون عملی بازیگری معمولا بین یک ماه تا یک ماه و نیم بعد از کنکور اصلی برگزار میشود و تاریخ دقیق آن هر سال توسط سنجش اعلام میشود.
روند برگزاری آن به این صورت است که تعداد استاد و گاها بازیگر از داوطلبان میخواهند که یک اتود بازیگری بزنند و گاها درباره نمایشنامههایی که خوانده اند و اجراهای که دیده اند در یک سال اخیر تحلیل ارائه دهند یا درباره جزئیات آن با داوطلب گپ میزنند.